Clubkampioenen singel 2013

20130609_143103

Overige foto’s kunt u zien door op deze foto te klikken

Verslag enkel toernooi TCB 2013
Maandag 3 juni startte de clubkampioenschappen enkel 2013.  Dit jaar wederom met een zeer hoog aantal inschrijvingen; liefst 46! Mooi te zien dat zoveel mensen zich inschrijven voor een eigen clubtoernooi. De weergoden waren ons dit jaar zeer gunstig gezind, geen spatje regen en een lekker temperatuurtje. Iedereen stond met een goed gevoel op de baan en ook naast de baan was het lekker toeven in het zonnetje. Dit zorgde ook voor een mooi publiek iedere wedstrijd.

Het grote aantal inschrijvingen zorgde voor een overvol programma, zodat er zelfs op zaterdagmorgen nog een aantal poulewedstrijden ingepland moesten worden. Een luxe-probleem voor de organisatie, maar des te mooier voor onze club!

Het toernooi leverde mooie wedstrijden, in alle poules waren mooie wedstrijden maar ondanks dat maakten de meeste geplaatste spelers hun status waar en kwamen de poule door.

In de HE4 kwamen zelfs de top-4 geplaatste spelers tot in de halve finale. In de eerste halve finale versloeg Remco Rierink in 3 mooie sets Mitch v Heugten. In de andere halve finale nam Lars revanche voor de verloren finale van vorig jaar door Paul Evers in 2 sets terug te wijzen. Dit leverde een mooie finale op tussen 2 ‘jonge’ honden. Lars ‘het servicekanon’ had het lastig tegen Remco, die een geweldig toernooi speelde. Helaas voor hem kon hij net niet doordrukken in beide sets, zodat Lars in 2 zwaar bevochten sets won met 6-4 7-5.

In HE7 was de opmars van Erik van Bilsen opmerkelijk. Dit jaar weer begonnen met tennissen, maar het talent van vroeger weer helemaal terug. Hij stormde door de poule in 1 ruk door naar de halve finale, welke hij door de blessure van Jac Luijs niet hoefde te spelen. In de finale trof hij Matthijs Claessen, die zich ook makkelijk een weg baande door het veld van ervaren spelers. In de finale kende Erik echter geen genade en met 6-1 6-3 won hij verdiend de titel in deze klasse.

In de DE4 waren helaas maar 3 inschrijvingen; Susan, Saskia en Peggy. Hierdoor zijn er slechts 3 poulewedstrijden gespeeld en omdat Peggy allebei haar wedstrijden won, werd zij clubkampioen in de DE4.

In DE7 was een pikante poule-indeling in poule B. Moeder en dochter Van Heur stonden in 1 poule. Ook de wedstrijd was in de eerste 2 sets een dubbeltje op zijn kant, maar de ervaring van Monique gaf toch de doorslag; zij pakte ook een ticket voor de halve finale. Ook Romy verzekerde zich van een plaatsje in de halve finale door de wedstrijden tegen Froukje en Nicole te winnen.
In poule A was Therese oppermachtig; zij won alle wedstrijden in straight sets. Achter haar ontspon zich een gevecht om de 2e plaats tussen Pascal en Anoushka, beiden hadden gewonnen van Sandra en op zaterdagmorgen 9.00 uur stond een plaats in de halve finale op het spel. Uiteindelijk trok Pascal deze wedstrijd toch overtuigend naar zich toe; 6-1 6-2.

Ook hier liet Therese zien dat zij met haar gedegen spel een titelkandidaat was; Romy werd met 6-4 6-0 aan de zegekar gebonden.  In de andere halve finale was het lange tijd Pascal die de dienst uitmaakte. Monique kwam gedurende de 2e set beter in haar spel  en won uiteindelijk in een spannende 3 setter.  In de finale gaven beide dames elkaar weinig toe. Therese won de eerste set met 6-3, de tweede was voor Monique met 7-5. De derde set moest uitwijzen wie kampioen zou worden. Niemand van deze dames wilde opgeven maar uiteindelijk bleek Therese toch net wat fitter en trok de wedstrijd met 7-5 naar zich toe.

Alle clubkampioenen proficiat en hopelijk schrijven volgend jaar weer veel mensen in!

Groetjes,
De technische commissie