Nieuwe competitievormen seizoen 2017

Drie nieuwe competitie vormen met ingang van seizoen 2017

Om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de competitie, introduceert de KNLTB tijdens de Voorjaarscompetitie in 2017 drie nieuwe aanvullende competitievormen:

• De 8 & 9 competitie (op donderdagavond of zondagmiddag)
  • Onder35 competitie (op zaterdagavond na 17.00 uur)
  • Zomeravond competitie (op woensdagavond)

De 8&9 competitie is een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld. In deze nieuwe competitie kan die groep op een veilige, aangename en gezellige manier kennismaken met het spelen van competitie, de wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor de rating. Iedereen speelt in deze competitie op zijn/haar eigen niveau. Deze competitie wordt aangeboden in twee klassen: de eerste klasse voor de 8 en 9 tennissers die al een poosje tennissen en de tweede klasse voor de beginners.

Een team komt tijdens de Voorjaarscompetitie in april en mei zeven donderdagavonden of zondagmiddagen in actie en speelt dan twee dubbels, waarbij niet wordt gekeken naar geslacht. Deze competitie kan een mooi opstapje zijn naar de reguliere competitie, maar dat hoeft niet. In tegenstelling tot alle andere competitievormen, hoeft in dit geval alleen het aantal teams (de spelers dus nog niet) vermeld te worden bij de inschrijving. Dat geeft voor TCB Baexem de gelegenheid om tijdens de wintermaanden, tot 3 weken voor de start van de competitie, ook (nieuwe) leden te werven om deze teams te completeren!

8-en-9-competitie

Onder35 competitie

Uit het onderzoek is gebleken dat ‘jongvolwassenen’ graag met en tegen leeftijdsgenoten spelen. De meesten vinden dat zowel op de baan als na afloop veel leuker. Daarom is er vanaf 2017 een speciale Onder35 competitie. Alleen voor spelers en speelsters van 17 tot en met 35 jaar, met speelsterkte 4 tot en met 7. Zo spelen zij altijd op hun eigen niveau tegen leeftijdsgenoten. Een team bestaat uit minimaal vier personen en speelt vier dubbels. Deze vorm binnen de Voorjaarscompetitie wordt gespeeld op zeven zaterdagavonden in april en mei (na 17.00 uur).

onder-35-competitie

Zomeravondcompetitie

De derde nieuwe competitievorm is de Zomeravondcompetitie. Een recreatieve competitie, waar gezelligheid belangrijker is dan winnen of verliezen. Het unieke hiervan is dat de spelers de competitieperiode kunnen verlengen en kunnen combineren met de reguliere Voorjaarscompetitie. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes. In deze competitie speelt een team van minimaal vier spelers vier dubbels. Het grote verschil met de andere vormen is dat deze competitie wordt gespeeld op zeven woensdagavonden in mei en juni.

zomeravond-competitie