SmitsVandenBroek TCB clubkampioenschappen dubbel 2015

In week 25 (15 t/m 21 juni) waren de SmitsVandenBroek TCB clubkampioenschappen 2015 dubbel. We hadden 34 inschrijvingen, 13 koppels bij de HD open, 7 koppels bij de DD open, 8 koppels bij de HD 7 en 6 koppels bij de DD 7. Een mooi aantal om een zeer mooi toernooi te spelen. En dat zou het ook worden.

Bij de heren open waren Erik van Bilsen en Remco op voorhand favoriet om clubkampioen te worden als eerste geplaatste koppel. Zij kwamen vrij gemakkelijk de poule door. Het als tweede geplaatste koppel, Paul en Stan, moesten het in de kwartfinale opnemen tegen het koppel Marcel Hagens en Michael Neefs. De eerste set was spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Michael en Marcel. De tweede set verliep redelijk snel en ging met 6-3 naar Michael en Marcel. Het tweede geplaatste koppel strandde al in de kwartfinale. Lars Martens en Roel Dekkers wonnen met 6-0 6-2 hun kwartfinale tegen Robert en Marc. De halve finales waren allemaal een stuk spannender en van hoog niveau. Het 1ste geplaatst(en the youngsters) Erik van Bilsen en Remko Rierink moesten het opnemen tegen het als derde geplaatste koppel Lars en Roel. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk door de youngsters gewonnen werden met 7-6 1-6 6-4. De andere halve finale werd onverwacht gewonnen in twee sets door Ruud en Joep. Het had ook zo maar anders kunnen aflopen, maar….. Ruud en Joep wonnen uiteindelijk met 6-2 6-4 van Marcel en Michael. Ruud nam met deze finaleplaats sportief revanche voor de voor hem treurig verlopen single kampioenschappen. Hij speelde de dubbelkampioenschappen als herboren. De finale werd een spannende finale tussen Erik/Remko en Ruud/Joep. Uiteindelijk wonnen Erik en Remko met 6-4 6-3. Tijdens het inslaan zag het er overigens naar uit dat Ruud moest opgeven met een plotselinge polsblessure, echter na een paar flinke shots pijnstillers verbeet hij de pijn en speelde hij de finale als een krijger. Helaas was het niet genoeg voor de titel.

Bij de dames open waren er twee poules. Het waren allemaal mooie wedstrijden die gespeeld werden in de poulefase en de finale zou uiteindelijk gaan tussen Saskia Lemmen/Anouck Hol en Yvonne Slots/Marjan Roumen. Het werd een spannende finale zeer spannende finale over 3 spannende sets. De 3 set werd tot groot genoegen van het grootschalige publiek op centre court afgewerkt. Saskia en Anouck konden het slechts met de grote druk van het publiek om gaan trokken aan het kortste eind met 6-4 4-6 7-5  tegen het als eerste geplaatste koppel Yvonne en Marjan. De dames waren erg aan elkaar gewaagd en hopelijk geeft dit voor (nog) meer dames volgend jaaraanleiding om zich in te schrijven voor de dubbel kampioenschappen.

Bij de heren dubbel zeven hadden we twee poules en het als eerste geplaatste koppel Dennis en Martin hadden hun handen vol in de poule fase om er doorheen te komen . Ze verloren hun eerste wedstrijd tegen het 4de geplaatste koppel Ivo en Leon en moesten alle zeilen bij zetten om tweede in de poule te worden. In de andere poule wonnen Roger en Roy vrij gemakkelijk hun poule wedstrijden. Dus kregen we zeer mooi affiches in de halve finales van de HD7, alle geplaatste koppels hadden zich van een plekje in de semi’s verzekerd.  De beide halve finales hadden een 6-4 6-4 stand. De finale werd gespeeld tussen Ivo & Leon en Roy en Roger. De uiteindelijke finale werd een titanenstrijd. Hij werd namelijk over 3 lange sets gespeeld. Uiteindelijk gaf waarschijnlijk de ervaring de doorslag want Roger en Roy trokken aan het langste eind. Deze thriller gaat dan ook de geschiedenisboeken in.

 

Bij de dames dubbel zeven hadden we twee poules van drie. Het werden zeer leuke, spannende en vooral lange wedstrijden. De uiteindelijke halve finales werden gespeeld tussen Nicole van Neerven /Pascal Schroijen tegen Anoushka Niessen/Monique van Heur en Sandra Martens/Anouk Linssen tegen Edith Wiekken/Truus van der Kruijs. De eerste halve finale werd makkelijk gewonnen door Nicole en Pascal met 6-4 6-4. De andere halve finale was eigenlijk te bizar om in woorden uit te drukken.. Sandra en Anouk stonden 6-2 5-0 voor, maar verloren alsnog.. Weer een bewijs dat het niet is afgelopen totdat de laatste bal geslagen is.

De finale zou uiteindelijk zeer gemakkelijk worden gewonnen door Nicole en Pascal met 6-1 6-4. Zij namen dit jaar de gouden medailles mee naar huis.

Hierbij willen we als TC alle finalisten proficiat wensen met hun behaalde eerste en tweede plaatsen. Verder willen we alle deelnemers bedanken voor het succesvol te laten verlopen van het mooie toernooi. We hadden in de week weer super weergoden. Hopelijk is het volgend jaar weer zo!?

Verder willen we uiteraard de sponsor van het toernooi bedanken. SmitsVandenBroek Adviseurs & Accountants was alweer het tweedde jaar sponsor bij TCB!

Nogmaals alle deelnemers  bedankt voor het mooie toernooi en SmitsVandenBroek bedankt voor de sponsoring van onze clubkampioenschappen dubbel!

Sportieve groet,

De Technische Commissie


IMG_7853
IMG_7856 IMG_7857 IMG_7865 IMG_8042 IMG_8047 IMG_8049 IMG_8053