Spar Synco Mixclubkampioenschappen

Het zit er weer op. Een week vol met tenniswedstrijden die soms tot op het scherpst van de snede gestreden werden. Er waren dit jaar 24 mixkoppels. Dit zorgde voor bijna elke dag (mede door de beperkingen van Pinkstermaandag en de wedstrijd Nederland – Spanje) een volledige bezetting op de banen en weinig ruimte voor wijzigingen. Flexibiliteit van de toernooileiding en spelers was nodig om te zorgen voor een goede planning. Gelukkig was deze er van beide kanten en waren er vrijwel geen problemen op dit vlak.

Het vele aanwezige publiek in de week en het weekend heeft van hoogstaande en spannende wedstrijden kunnen genieten. Over het weer hoefde we ook al niet te klagen de hele week. Hopelijk is dit weer ook bij de dubbel clubkampioenschappen gegund.

In de GD3 waren er zeer spannende poulewedstrijden met hier en daar verrassende winnaars. Uiteindelijk stonden in de eerste halve finale de koppels Paul Evers/Saskia Lemmen en Peter Francot/Nicky Martens tegenover elkaar. Paul en Saskia wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig in 2 sets met 6-4 6-0. De andere halve finale tussen Joep van der Voort/Anouk Hol en Niek Leduc/ Monique Troge werd knap gewonnen door Niek en Monique in 2 sets 6-4 6-3. Op papier was het als eerste geplaatste koppel Paul en Saskia favoriet voor de finale. En deze status maakte ze de eerste set dan ook volkomen waar, de 1e set werd in een spannend tiebreak gewonnen. Uiteindelijk kantelde de wedstrijd in de 2e set in het voordeel van Niek en Monique. De 3e set kon alle kanten op maar uiteindelijk wonnen Niek/Monique de in een schitterende finale in 3 sets met 6-7 6-1 7-5.

In de GD7 waren er ook erg spannende poulewedstrijden met als uiteindelijke halve finalisten de als 1e geplaatsten Pasca Schrooijen/Leon Wulms, de als 2e geplaatsten jonkies Matthijs Claessen/ Anne Raaijmakers en de ongeplaatste koppels Koen Beulen/Monique van Heur en Roy Verheijen/Nicole van Neerven. De halve finale tussen Koen/Monique en Matthijs/Anne leverde een thriller op, nl een slopende  3 setter. De uiteindelijke winnaars hadden ook zomaar de verliezers kunnen zijn! Maar uiteindelijk wonnen de jonkies in een gelijkwaardige match  met 6-4 4-6 en 6-1. Wellicht heeft hier het conditionele aspect een rol gespeeld?! De andere halve finale tussen Leon/Pascal en Roy/Nicole werd relatief eenvoudig gewonnen door Leon en Pascal met 7-5 en 6-0.  In de finale delfden de jongeren Matthijs/Anne (ze waren maar namelijk maar 2 punten verwijderd van toernooiwinst!) uiteindelijk het onderspit in een geweldige 3 setter 4-6 7-5 6-2 tegen Leon/Pascal.

Zeker het vermelden waard is het feit dat Synco en Carole van der Klei ook weer dit jaar na afloop de prijzen uitreikten aan alle finalisten. Als hoofdsponsor heeft Spar Synco zijn naam gekoppeld aan onze mixclubkampioenschappen. Zie ook de foto’s die hiervan zijn gemaakt. De technische commissie wil Synco en Carole nogmaals hartelijk danken voor hun ondersteuning van onze vereniging!

Tenslotte wil ik het woord richten aan alle spelers, vrijwilligers en toeschouwers. Zonder jullie flexibiliteit, inzet en sportiviteit was zo’n succesvol mixclubkampioenschap als het dit jaar was niet mogelijk geweest. We hopen jullie allemaal weer terug te zien in 2015, wanneer we er nog een succesvollere editie van willen maken. En voor degene die er volgend jaar op gebrand zijn de clubkampioenen van dit jaar van de troon te stoten, luister naar de wijze woorden van tennislegende John McEnroe: ‘“What is the single most important quality in a tennis champion? I would have to say desire, staying in there and winning matches when you are not playing that well.”