Verslag SmitsVandenBroek TCB clubkampioenschappen 2014 dubbel

In week 26 (23 t/m 29 juni) waren de SmitsVandenBroek TCB clubkampioenschappen 2014 dubbel. We hadden 32 inschrijvingen, 14 koppels bij de HD open, 4 koppels bij de DD open, 6 koppels bij de HD 7 en 8 koppels bij de DD 7. Een mooi aantal om een zeer mooi toernooi te spelen. En dat zou het ook worden.

Bij de heren open waren Peter Francot en Paul Evers op voorhand de gedoodverfde favorieten om clubkampioen te worden als eerste geplaatste koppel. Zij kwamen vrij gemakkelijk de poule door. Het als tweede geplaatste koppel, Niek Leduc en Gunther Tröge, moesten het in de kwartfinale opnemen tegen het als vierde geplaatste koppel Marcel Hagens en Michael Neefs. De eerste set was bijzonder spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Michael en Marcel met 7-6. De tweede set verliep redelijk snel en ging met 6-2 naar Michael en Marcel. Het eerste geplaatste koppel strandde al in de kwartfinale. Lars Martens en Joep van de Voort wonnen met 6-3 6-0 hun kwartfinale tegen Patrick Slots en Stephan Levels. De halve finales waren allemaal een stuk spannender en van hoog niveau. Het ongeplaatste koppel (en the youngsters) Erik van Bilsen en Remko Rierink moesten het opnemen tegen het als derde geplaatste koppel Lars en Joep. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk door de youngsters gewonnen werden met 7-5 7-5. De andere halve finale werd gewonnen in drie sets door Paul en Peter. Het had ook zo maar anders kunnen aflopen, maar….. Paul en Peter wonnen uiteindelijk met 6-2 5-7 6-3 van Marcel en Michael. De finale werd een spannende finale tussen Erik/Remko en Paul/Peter. Uiteindelijk wonnen Paul en Peter met 6-3 1-6 6-3. Het zag er naar uit na set 2 dat Erik en Remko erover heen liepen, maar uiteindelijk gaf de ervaring toch de doorslag.

Bij de dames open hadden we helaas maar één poule. Het geplaatste koppel Susan Claessen en Edith Wiekken kon het geen moment waarmaken dat ze geplaatst waren. Ze verloren helaas al hun wedstrijden. Het waren allemaal mooie wedstrijden die gespeeld werden in de poule en de finale zou uiteindelijk gaan tussen Saskia Lemmen/Inge Timmermans en Wendy Blanck/Hetty Rierink. Het werd een spannende finale die helaas in de derde set werd onderbroken door de regen. De dames hebben de finale uitgespeeld op vrijdag 5 juli. Saskia en Inge trokken aan het langste eind met 7-5 1-6 6-3 tegen het als tweede geplaatste koppel Wendy en Hetty. De dames waren erg aan elkaar gewaagd en hopelijk geeft dit voor meer dames volgend aanleiding om zich in te schrijven voor de dubbel kampioenschappen.

Bij de heren dubbel zeven hadden we twee poules en het als eerste geplaatste koppel Roy Verheijen en Martin Schroijen had hun handen vol in de poule fase om er doorheen te komen. Ze verloren hun eerste wedstrijd tegen het ongeplaatste koppel Cor van den Berg en Johan Custers en moesten alle zeilen bij zetten om tweede in de poule te worden. In de andere poule wonnen Ron Lemmen en Robert Niessen vrij gemakkelijk hun poule wedstrijden. Dus kregen we een zeer mooi affiche in de halve van de als eerste en tweede geplaatste koppels tegen elkaar. Het werd echter een saaie halve finale die vrij gemakkelijk werd gewonnen door Martin en Roy met 6-1 6-2. De andere halve finale ging tussen Cor/Johan en Daan Stoks/Martijn Hol. Cor en Johan wonnen met 6-4 6-1. De eerste set was nog spannend, maar de tweede set werd een walk-over. De uiteindelijke finale werd vrij gemakkelijk gewonnen met 6-1 6-2 door Roy en Martin van Cor en Johan. Ze hadden zich na de verloren openingswedstrijd goed herpakt en lieten er geen gras over groeien in het verdere verloop van het toernooi en maakte hun status als eerste geplaatste koppel meer dan waar.

Bij de dames dubbel zeven hadden we twee poules van vier. Het werden zeer leuke, spannende en vooral lange wedstrijden. De uiteindelijke halve finales werden gespeeld tussen Therese van de Oever/Pascal Schroijen tegen Suzanne Levels-Jeurninck /Nicole van Neerven en Marley Hagens-Gommans/Helen Hillemans tegen Anouck Hol-Oomen/Froukje Janssen. Het werden twee halve finales die vrij gemakkelijk werden gewonnen door Therese en Pascal met 6-1 6-0 en Anouck en Froukje met 6-1 6-4. De finale zou een andere wedstrijd worden waar het in de eerste set en naar uit zag dat Anouck en Froukje aan het langste eind zouden trekken, maar Pascal en Therese herstelden zich op tijd en wonnen uiteindelijk met 5-7 6-1 6-2!

Hierbij willen we als TC alle finalisten proficiat wensen met hun behaalde eerste en tweede plaatsen. Verder willen we alle deelnemers bedanken voor het succesvol te laten verlopen van het mooie toernooi. We hadden in de week weer vrij goede weergoden, behalve de vrijdagavond die helaas verregende. Maar al met al viel het allemaal mee en was het weer meer dan goed. Hopelijk is het volgend jaar weer zo!? Helaas hebben we niet van alle finalisten een foto kunnen maken ivm de regen die zondag laat ineens kwam opzetten en iedereen naar binnen rende om ook nog Nederland – Mexico te kunnen kijken.

Verder willen we uiteraard de sponsor van het toernooi bedanken. SmitsVandenBroek Adviseurs & Accountants was voor het eerste jaar sponsor bij TCB en hopelijk zullen ze dit volgend willen voortzetten!

Nogmaals alle deelnemers  bedankt voor het mooie toernooi en SmitsVandenBroek bedankt voor de sponsoring van onze clubkampioenschappen dubbel!

Sportieve groet,

De Technische Commissie