50+circuit Limburg in 2021

Wat is het 50+ Circuit Limburg?

Tennis is na wandelen en fitness de meest beoefende sport onder ouderen. In vergelijking met sommige andere sporten kun je tennis namelijk heel lang blijven doen. Binnen iedere vereniging komen steeds meer 50-plussers, die graag leuke en gezellige wedstrijd willen spelen. Veel verenigingen in Limburg doen daarom mee aan het 50+ Circuit.

Voor alle 50-plussers in de regio Limburg bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het 50+ Circuit. Dit circuit is een teamcompetitie die gespeeld wordt op de maandag en/of vrijdag. De deelnemende teams worden ingedeeld in poules in een roulerend schema. Dit houdt in dat alle teams uit een poule elkaar op de speeldag op een park van een deelnemende vereniging ontmoeten. Deze vereniging is aangewezen als gastheer. Iedere vereniging is in zijn poule éénmaal gastheer (indien mogelijk op de dag dat zij zelf niet spelen). Bij de indeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met reisafstanden.

Op maandag worden de dames- en herendubbel poules gespeeld en op vrijdag de gemengddubbel poules. De speeltijden zijn tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er wordt in twee klassen gespeeld, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt:

1e klasse: Voor dubbelspeelsterktes cat. 5, 6 en 7
2e klasse: Voor dubbelspeelsterktes cat. 7, 8 en 9

Uiteraard wordt er tijdens de wedstrijden serieus getennist, maar dit gaat hand-in-hand met de gezelligheid op de speeldagen. Het roulerende speelschema zal dit bevorderen.

Lees voor alle voorwaarden en regels het reglement

Speeldata 2021

Maandag:
12, 19, 26 april, 10, 17, 31 mei en 7 juni

Vrijdag:
9, 16, 23, 30 april, 14, 28 mei en 4 juni

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- per team.

Opgeven

Je kunt je als team opgeven bij onze toernooileider Rob Claessen ([email protected]).