INSCHRIJFFORMULIER VOORJAARSCOMPETITIE 2022

16 december 2021

INSCHRIJFFORMULIER VOORJAARSCOMPETITIE 2022

Belangstelling om voorjaarscompetitie te spelen? Geef je op en we bekijken de mogelijkheden. Indien er een voorkeursteam opgegeven wordt kan worden volstaan met het inleveren van 1 inschrijfformulier, mits van elke speler de gevraagde gegevens volledig zijn ingevuld.

Natuurlijk zijn individuele aanmeldingen mogelijk en ook voor nieuwe leden zijn er volop mogelijkheden om deel te nemen aan bijvoorbeeld de 8/9 competitie op donderdag- of vrijdagavond. Hierbij worden 2 dubbelpartijen gespeeld waarbij alle combinaties mogelijk zijn.

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor is het voor sommige verenigingen, zoals onze vereniging, lastig om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar onderzoek deed de KNLTB onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. Wat houdt ‘om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

• Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams en 8&9 Tennis starten een week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen).
  • De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de inschrijvingen per competitiesoort, zal de technische commissie in overleg met de aanvoerders bepalen hoeveel teams er kunnen worden ingeschreven.

Inschrijven is mogelijk tot en met 4 januari 2022. Het inschrijfformulier kan ingeleverd worden bij Rob Claessen, Rijksweg 11 te Baexem ([email protected]).

Let op! Juniorleden kunnen het inschrijfformulier inleveren via [email protected]

Inschrijfformulier voorjaar 2022.docx